Pia Seerup Olesen

Uddannet fysioterapeut, Klassisk kinesisk akupunktør & Mindfulness underviser.

Som nyuddannet fysioterapeut var jeg optaget af smertekroppen som budbringer fra underbevidstheden. Igennem mit arbejde i klinisk praksis har jeg ofte set, hvordan sygdom, smerte og livskriser har vist sig som forvandlende kræfter i et menneskes liv. Det skulle også vise sig at blive min egen udviklingsvej. 

Mødet med østen

Igennem den klassiske kinesiske akupunktur lærte jeg om vekselvirkningen imellem krop, følelseslivet, naturen og bevidstheden. Den viden medførte store forandringer i mit eget liv. Jeg var ung, ambitiøs men kroppen ville ikke følge med.

Smerter i ryggen, stivhed i leddene og en følelse af at være kronisk træt tvang mig til at kigge nærmere på mit eget liv. I de år jeg læste klassisk kinesisk akupunktur mødte jeg mange inspirende alternative behandlere som viste sig at få stor betydning for min egen helbredelse.

Moden som et æble der slipper træet

Med hjælp fra en dygtig kostvejleder, indledte jeg et års revitaliserende program for krop, sind og ånd. Jeg var moden som et æble der slipper træet og fast besluttet på at nære kroppens selvhelbredende kræfter. Jeg havde længe følt der manglede sammenhæng i mit arbejdsliv og valgte at sige mit job op som fysioterapeut. Det var en stor lettelse at få mere tid til at kunne gå helhjertet ind i processen. Da beslutningen først var taget åbnede alle døre sig spontant. Jeg modtog præcis den støtte og vejledning jeg havde brug for da jeg indledte et omfattende healingsprogram. Den søde tand blev lukket med friske økologiske grøntsager, morgengrød, brune ris, sunde fedtsyrer, urter, boost af vitaminer og hømeopatisk naturmedicin til at stimulere udrensningen. 

Hver dag gik og løb jeg lange ture, lavede åndedrætsøvelser, afspænding og meditation for at genvinde livskræfterne. Jeg hengav mig til studiet om Traditionel kinesisk medicin, hvor krop, sind og ånd har en gensidig indvirkning på hinanden. Til min store forundring forsvandt smerterne i løbet af den første måned. Blodsukkerbalancen kom på plads og livskræfterne vendte hurtigt tilbage.  Dybt taknemmelig og med hånden på hjertet lovede jeg mig selv at fortsætte den nye livsstil. 

Kærligheden til dig selv er det du videregiver til andre

I 2001 mødte jeg en tibetansk lærer som underviste i mindfulness og meditation. Det møde rev fuldstændig gulvtæppet væk under mine vanemæssige tankemønstre. Her lærte jeg mere om yin & yang end jeg nogensinde havde lært på skolebænken. Mest af alt, at kærligheden til dig selv er  det du videregiver til andre. Den undervisning har lige siden været drivkraften i mit arbejde når jeg hver dag møder nye mennesker som har brug for hjælp og støtte til at genskabe fysisk og mentalt sundhed. 

I 2001 åbnede Akupunkturklinikken i Brande. I dag indgår klinikken i et tværfagligt samarbejde med kiropraktorer og andre specialiserede fysioterapeuter/behandlere.

Udover konsultationer tilbyder klinikken Mindfulness kurser og Retreatrejser til Nepal med det formål at afspænde krop & sind gennem yoga/meditation, udrensende grøntsager, massage og akupunkturbehandlinger.

Pia-i-haven
IMG_0405
pia v_ tavlen

CURRICULUM

1991 – 1995 Fysioterapeut Holstebro
1995 – 2005 Løbende efteruddannet indenfor Manuel terapi, myofacial release, frisætning af åndedræt v/Jiri Cumpelik
1997 Kranio sakral terapi, v/ læge Eivind Knutson
1997 – 1999 Scandinavian college of acupuncture, Copenhagen
2001 – Privat praktiserende fysioterapeut med klinik i Herning & Brande
2001 – 2003 Akupunktur akademiet, Århus
2003 – 2005   2 årig selvudviklings forløb og meditation v/ Helen Gamborg og Erik Mikkelsen
2011 – 2014 3-årig uddannelse – Mindfulness & meditations formidling v/Jens Erik Risum
2018 – 2020 Bodhitræning v/ Erik Pema Kunsang – Mindfulness & meditationsformidling